Šiais metais MTC tęsia programą „Kaip tapti Mere Popins?“, skirtą auklėms bei planuojančioms jomis dirbti. Programoje dalyvavusios auklės buvo pageidavusios mokymų apie sergančių vaikų priežiūrą namuose, tad vasario pirmąjį šeštadienį, kol dar žiema ir ligos dažniau aplanko mažuosius, į susitikimą su auklėmis pakvietėme gydytoją Eriką Vaitkutę, dirbančią Vilniaus universiteto ligoninės „Santariškių klinikos” filialo Vaikų ligoninės Vaiko raidos centre.

Gydytoja seminare „Sezoninės vaikų ligos. Kaip prižiūrėti sergančius vaikus?“, remdamasi savo praktikos pavyzdžiais bei naujausiais moksliniais tyrimais, aptarė dažniausiai pasitaikančius susirgimus ir jų simptomus, davė nemažai patarimų, kaip atskirti itin pavojingas sveikatai būkles ir kaip tokiais atvejais elgtis, pateikė svarbių pastabų apie kai kuriuos senuosius gydymo būdus, kuriuos taikyti gali būti rizikinga, atsakė į auklių klausimus, susijusius su konkrečiais vaikų priežiūros atvejais.

Džiaugiamės, sulaukę pozityvių seminaro dalyvių atsiliepimų:

“Nuoširdžiausiai dėkoju už surengtą seminarą tokia aktualia šiuo metu tema. Pasijutau tvirčiau, įgijau naujų žinių, susisteminau turimas. Labai puikiai paruošta medžiaga ir spėjom aptarti daug aktualių šiam sezonui susirgimų ir jų išvengimo būdų."

„Labai džiaugiuosi dalyvaudama MTC seminaruose. Įvairios aktualios temos padeda atlikti kokybiškai auklės darbą“,

„Seminaras suteikė daug žinių. Šios žinios padės jaustis savo darbe pasitinkinčia“,

 

„Šis seminaras man be galo patiko“

„Seminaras buvo labai įdomus ir informatyvus. Medžiaga labai naudinga, tikrai gautą informaciją panaudosiu savo darbe“

Kitą programos auklėms seminarą planuojame organizuoti kovo mėnesį. Auklių pageidavimu, tęsime sveikatos temą – gydytoja Erika Vaitkutė ves mokymus apie pirmosios pagalbos suteikimą vaikams. Taipogi planuojame seminaro tęsinį dėl teisinės auklių veiklos su Raimondu Stakėnu.