Programa „Renkuosi mokyti!“ švenčia savo 15-os metų gimtadienį.

Mes vis dar tikime ir darome viską, kad vieną dieną kiekvienas vaikas, nepriklausomai nuo savo socialinės, kultūrinės ir ekonominės padėties, mokykloje jaustųsi gerbiamas ir vertinamas bei galėtų atskleisti savo potencialą.

Šios šventės proga kviečiame į konferenciją – „ĮKVĖPTI BŪTI POKYČIU”.

DATA vasario 10 d.

VIETA  LITEXPO parodų rūmai, Vilnius.

Konferencijoje dalyvaus pranešėjai iš Norvegijos, Ukrainos ir Lietuvos. Savo srities ekspertai ir inovatoriai pasidalins įkvepiančiomis idėjomis apie švietimo, mokyklos, klasės ir mokytojo viziją.

 Kokias naujoves švietimui atneša neuroedukologija? Kaip technologijos bei progresyviosios pedagogikos idėjos gali įgalinti kiekvieną mokytoją ir mokinį? Šias ir kitas įdomias švietimo (ir ne tik) idėjas išgirsite konferencijoje.

Konferencijos programa:

Yhgve„Kurti ir įtraukti - įgalinti ateitį”
Dr. Yngve Lindvig.

Pristatyme išgirsime, kaip technologijų ir progresyviosios pedagogikos idėjų pagalba galime įgalinti mokinius ir mokytojus bei ieškosime atsakymo į reikšmingą klausimą: ar technologijos gali padėti sukurti ateitį, kurioje mokiniai mokosi ne testams, o gyvenimui?

 


Urte„Smegenys mokosi: kaip neurobiologija gali padėti mokytojams ir patiems mokiniams”
Dr. Urtė Neniškytė.

Pranešime išgirsime apie mokslinius tyrimus, atvėrusius kelią atsirasti naujai švietimo sričiai – neuroedukologijai. Apžvelgsime šiuo metu vystomas neuroedukologijos kryptis bei biologinius veiksnius, lemiančius efektyvų mokymą(si).

 


OksanaOksana Matiiash.

Pranešime išgirsime apie karo Ukrainoje metu perorganizuotą mokytojų veiklą bei ugdymo procesą su mokiniais, patyrusiais karo traumą.

 


Saulius„Trispalvė ant K2 viršūnės”
Saulius Damulevičius.

Pasiekęs antrą pagal aukštį viršūnę pasaulyje bei tapęs pirmuoju lietuviu per vieną sezoną įkopusiu į 2 „aštuntukus“, šiame pranešime Saulius pasidalins apie rekordinius įkopimus ir kalnų pamokas, išmoktas kopiant „mirties zonoje“.

 


Julija„Įkvėpti kvadratu”
Julija Glinskė.

Pranešime išgirsime kaip sukurti erdves, kuriose būtų lengva ir gera kvėpuoti, kaip ir kokius tose erdvėse puoselėti santykius tarp mokančių ir besimokančių, ir kokiems nedideliems, tačiau gyvybiškai svarbiems pokyčiams galime įsikvėpti kiekvienas iš mūsų.

 


Vygintas„Pranešimas”
Vygantas Kornejevas.

„Net ir tamsiausiu metu galima būti laimingu, tik svarbu nepamiršti įsijungti šviesą“. Nuolat stebinantis neišsemiamu rūpesčiu savo mokiniais, Vygantas šį kartą ruošiasi nustebinti ir pranešimo turiniu. Net neabejojame, kad bus įdomu!

 


JurateDiskusija „Ar mums pavyks?”

Moderuoja: Jūratė Litvinaitė.
Dalyviai: Alius Avčininkas, RM5
Emilija Blaškevičiūtė, RM12
Gediminas Čapkauskas, RM4
Agnė Motiejūnė, RM8


Bilietai štai čia: Tickets paysera bilietas arba „Mokyklų tobulinimo centro” paskyroje (rekomenduojama, jei reikalinga išankstinė sąskaita faktūra (pvz. mokant iš kvalifikacijos tobulinimui skirtų lėšų)) MTC bilietas

Kviečiame atvykti ir kartu su „Renkuosi mokyti!” bendruomene įsikvėpti būti pokyčiu!