Kūrybiniai skaitymai – tai interaktyvus, žaidimu ir refleksija grįstas užsiėmimas, kurio metu aktoriai, pasitelkę skirtingas technikas, skaito su mokiniais lietuvių (ir ne tik) literatūros kūrinius, o vėliau drauge su edukatoriais kviečia vaikus dalyvauti įvairiose teksto refleksijos ir aktualizavimo veiklose. Tuo pačiu – tai įtraukianti, tarpdisciplininė lietuvių kalbos pamoka, nes didžioji dauguma skaitomų tekstų įtraukti į lietuvių kalbos ir literatūros ugdymo programas.

Skaitymai vyksta erdvioje, modernioje, šviesioje Mokyklų tobulinimo centro salėje, kuri įsikūrusi Vilniaus mokytojų namuose. Užsiėmimų aplinka prisideda prie kuriamo įspūdžio – čia vaikams yra erdvės net tik klausytis skaitomo kūrinio ar dalyvauti susikaupimo reikalaujančioje veikloje, bet ir energingai pajudėti. Literatūros, teatro, žaidimo elementų kombinacija – puikus neišdildomų įspūdžių receptas, todėl skaitymuose apsilankę mokiniai ir mokytojai vienbalsiai sutaria smagiai ir prasmingai praleidę laiką.

SVARBU! 

Kūrybiniai skaitymai įtraukti į 1-4 klasių Kultūros paso renginius. Norėdami rezervuoti užsiėmimo laiką ir sužinoti kitas detales, apsilankykite http://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/147

5-7 klasėms užsiėmimo kaina vienam mokiniui – 3 eurai. Skaitymų laikus rasite žemiau. Rezervuoti laiką galima susisiekus su skaitymu koodinatore Sigita tel. +370 693 98586 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Praktinė informacija

Skaitymai prasideda 10.00 val. ir trunka apie 1 val. 15 min.

Skaitymai vyksta Vilniaus mokytojų namuose, Mokyklų tobulinimo centre (2 a., 226 kab.).

Dalyvavimas skaitymuose mokamas. Kaina – 3 (trys) eurai mokiniui. 1-4 klasės į skaitymus gali registruotis per Kultūros paso sistemą http://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/147

Vaikai iš socialiai remiamų šeimų už skaitymus nemoka. 
Vaikus lydintys asmenys taip pat dalyvauja nemokamai.

Dėmesio mokytojams:

Kūrybinių skaitymų programa „Įtraukianti literatūros pamoka: inovatyvūs teksto skaitymo metodai“ yra akredituota VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“. 
Pedagogams, per mokslo metus su klasėmis apsilankiusiems ne mažiau kaip trijuose kūrybiniuose skaitymuose, bus išduotas kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimas. (Pažymėjimai išduodami ne daugiau kaip dviems klasę lydintiems mokytojams.)

Turite klausimų?

Jums viską papasakos kūrybinių skaitymų koordinatorė Sigita. Susisiekite tel. +370 693 98586 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Skaitymų laikai:

Kovas – 12, 15, 27
Balandis – 2, 5, 9, 10, 12, 16, 19, 30 
Gegužė – 8, 10, 15, 22, 24, 28, 29