Mentorystės konkursas „Mano knyga bus!“ – literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ organizuojamo vaikų ir jaunimo literatūros festivalio „Vaikų Kalėdų sala“ (2018/12/07-09) dalis, ieško rašančių dvylikos – aštuoniolikos metų mokinių, kurie svajoja ne tik parodyti savo tekstus kitiems, bet ir sužinoti, ką apie juos mano tie, kurie jau yra išleidę savo knygas. Taip, teisingai, šis konkursas siūlo galimybę parodyti savo tekstą tikram rašytojui, kuris padės tavo tekstui tapti geresniam, pasidalins savo žiniomis apie rašymą ir leidybą, jei nuspręstum pratęsti kūrinio kelionę į platesnius vandenis.

Kiekvienam konkurso nugalėtojui paskirtas rašytojas – mentorius taps jaunojo rašytojo literatūriniu draugu keturiems mėnesiams. Mentorius perskaitys tavo kūrinį, pasidalins mintimis ir įžvalgomis, kartu diskutuosite ir ieškosite sprendimų, kaip būtų galima padaryti tavo kūrinį geresnį – tokį, kokį pasiūlius leidykloms būtų galima tikėtis palankaus atsakymo.

Iš visų kandidatų, pateikusių paraiškas dalyvauti mentorystės konkurse, šeši dalyviai pateks į antrą konkurso etapą, kuris įvyks renginio „Vaikų Kalėdų sala“ metu, 2018 metų gruodžio 8 dieną,  14.00 Vilniaus Mokytojų namuose. Renginio metu, jaunieji rašytojai pristatys savo kūrinius visiškai nebaisiai komisijai (visą informaciją apie pristatymus gaus į antrą etapą patekę dalyviai), o komisija išrinks tris tekstus, kurių autorius konsultuos viena iš mentorių. Mentorystės detales pateiksime atrinktų tekstų autoriams.

Pristatome puikiąsias rašytojas, tapsiančias nugalėtojų mentorėmis: su jaunaisiais rašytojais bendraus literatūrologė, poetė Lina Buividavičiūtė („Helsinkio sindromas“, leidykla „Kauko laiptai“), maginės fantastikos mėgėjams rašanti Aistė Vilkaitė („Nojus ir Ema“, leidykla „Versus Aureus“, „Besielė“, leidykla „Obuolys“) bei mitologijos tema kurianti vaikų knygų autorė ir iliustratorė Kotryna Zylė („Milžinas mažylis“, „Didžioji būtybių knyga“, abi knygas išleido leidykla „Aukso žuvys“). 

Bet čia dar ne viskas!

Po mentorystės konkurso dalyvių prisistatymų, leidyklų atstovai papasakos apie knygų leidybą Lietuvoje ir alternatyvius leidybos būdus. 

Konkurso eiga ir terminai

I etapas (iki 2018.11.12): laukiame norinčių dalyvauti konkurse paraiškų;
II etapas (2018.11.26): paskelbiami dalyviai, patekę į antrą konkurso etapą;
III etapas (2018.12.08): į antrą etapą patekusių dalyvių prisistatymai renginio „Vaikų Kalėdų sala“ metu, paskelbiami konkurso nugalėtojai ir jiems paskirti mentoriai.

Reikalavimai dalyviams

Kas gali dalyvauti?

Mokiniai iš visos Lietuvos nuo 12 iki 18 metų amžiaus, turintys knygos apimties užbaigtą tekstą ar tekstų rinkinį. Kadangi knygų būna visokiausių – iliustruotų ir ne, vaikams, paaugliams, suaugusiems ir peraugusiems, apimčiai reikalavimų nėra, tačiau apimtis turi būti protinga.

Ką reikia daryti?

Iki 2018 metų lapkričio 12 dienos atsiųsti užpildytą konkurso dalyvio paraišką (https://goo.gl/forms/zv2TxEjpn4fk20Px2) ir ne ilgesnę kaip tūkstančio žodžių prozos teksto ištrauką arba penkis poezijos kūrinius, arba, jei tai yra iliustruota knyga, penkis iliustruotos knygos puslapius el. paštu egle@vaikuzeme.lt.  

Viskas! Belieka laukti lapkričio 26 dienos ir laikyti kumščius už savo kūrinį!

Jei turite klausimų apie konkursą – rašykite Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..