Balandžio 2 d. pasaulis mini didžiojo pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimtadienį (šiemet jam būtų sukakę 213 metų) ir švenčia Tarptautinę vaikų knygos dieną. Šiemet Lietuvoje balandžio 2 d. sutampa su antra Velykų diena, todėl tądien tiesiog ridensime Anderseno pasakų motyvais margintus kiaušinius. O štai balandžio 4-6 dienomis atostogaujančius vaikus ir jų tėvelius kviečiame pasiklausyti nuostabių Anderseno pasakų ir sudalyvauti neįtikėtinose kūrybinėse dirbuvėse. Užsiėmimai nemokami, tačiau būtina išankstinė registracija.

Štai kas Jūsų laukia:
Balandžio 4 d., trečiadienis, 18.30 val.
"Idutės gėlės" arba iš kur dantukai dygsta
Rekomenduojame 7-12 metų vaikams.
Būtina registracija https://goo.gl/forms/zvnSZVB09bTmOkgz1

PetPunk Lab komandos nariai iliustratorė Elena Maya ir režisierius Gediminas Šaulys, mažiesiems ir didiesiems žiūrovams padovanoję Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotą Spektaklis "Tėčio pasaka", edukacinį animacijos filmuką "Abėcėlė" (https://youtu.be/PFlzQU0GgMY), šokio spektaklį "Skaičiai" ir daug kitų įstabių aidovizualinių kūrinių, kviečia pažvelgti į amžiną gyvybės ratą. Kūrėjai skaitys mažiau žinomą Anderseno pasaką, ją gyvai vizualizuos, surengs gėlių dirbtuvės ir kartu žiūrės PetPunk Lab sukurtus animacinius filmukus "Šviesa" bei "Kaukai".

Balandžio 5 d., ketvirtadienis, 18.30 val.
"Sniego karalienė" arba žaidimas su debesimis iš sauso ledo
Rekomenduojame 6-11 metų vaikams.
Būtina registracija https://goo.gl/forms/GWPtk9NQF5oJN6z02

Programos Renkuosi mokyti dalyvė, chemijos mokytoja Aušra Degutytė su vaikais keliaus į ledo šalį. Pas Sniego karalienę, Gerdą, Kajų, kitus šios nuostabios Anderseno pasakos veikėjus. O paskaitę pasaką žaisime ir eksperimentuosime su ledu. Pasirodo, su juo galima padaryti neįtikėtinų dalykų!

Balandžio 6 d., penktadienis, 18.30 val.
"Lakštingala" arba ką reiškia šis užrašas 武術
Rekomenduojame 6-12 metų vaikams.
Būtina registracija https://goo.gl/forms/JR8hT28khvlG3Ux12

Koks ryšys tarp Anderseno pasakos ir rytų kovos meno ušu? Ateikit, ir sužinosite. O į šį klausimą atsakyti padės ir aktyvų užsiėmimą po pasakos skaitymo praves Vilniaus ušu mokykla mokytoja Vaiva Žostautė. Aprangos kodas - sportinis :)

Užsiėmimai NEMOKAMI, tačiau būtina REGISTRACIJA.