Kovo 6 d. 15:00 val. Mokyklų tobulinimosi centre vyko Izraelio projekto MICHAEL pristatymas Lietuvos švietimo srities lyderiams, siekiantiems kiekvieno pedagogo ir mokinio sėkmės mokant ir mokantis.

Trumpai apie patį projektą.

Izraelio mokslininkų sukurtas MICHAEL metodas - praktinis paveikių priemonių rinkinys – taikomas mokyklose ir universitetuose Izraelyje, Nyderlanduose ir kitur pasaulyje, ir duodantis neįtikėtinai gerų rezultatų:

  • įvyksta giluminiai (mokytojų ir mokinių) mąstymo pokyčiai;
  • išugdomas (mokytojų ir mokinių) gebėjimas keistis kartu su kintančia situacija;
  • kasdienis mokytojų darbas tampa rezultatyvus;
  • išmokstama silpnybes paversti stiprybėmis;
  • stiprėja mokytojų profesinė galia, stiprinama mokytojų lyderystė informacinėje visuomenėje;
  • išugdomas (mokytojų ir mokinių) atsparumas (resilience);
  • išauga mokytojų statusas mokinių ir tėvų akyse ir t.t.
  • išmokoma mokytis (o tai svarbu mokymuisi visą gyvenimą);
  • ugdomas gebėjimas savarankiškai mąstyti;
  • mokoma mąstyti matematiškai ir kūrybingai, pasitelkiama vaizduotė ir kiekvieno potencialas ir užslėptos kūrybinės dalios, mokomas savarankiškai užsibrėžti tikslus ir jų siekti ir t.t.

Visa tai daroma stiprinant (mokytojų ir mokinių) savivertę, išlaisvinant jų kūrybines galias ir suteikiant praktinių priemonių rinkinį kaip tai padaryti. 
Mokytojai išmoksta būti švietėjais ir formuoti besimokančiojo tapatybę, sustiprėja savivoka mokymosi procese ir mokinių įsitraukimas.

Apie tai ir daugiau išsamiau kviečiame sužinoti susitikime su MICHAEL metodo kūrėju Menny Barzilai ir buvusiu ilgamečiu mokyklos vadovu ir MICHAEL metodo mentoriumi praktiku Chaimu Goldbergu.
Susitikimas buvo verčiamas į lietuvių kalbą.

Šio metodo pristatymas platesnei švietimo bendruomenei ( universitetams, dėstytojams, studentams, tėvams ir šiaip besidomintiems ypač paveikiomis švietimo metodikomis, pritaikytomis XXI amžiaus iššūkiams), plačiau nušviečiant metodo aspektus, padedančius dėstytojams patirti profesinę sėkmę ugdant jaunuolius ir įgalinantis atskleisti dėstytojų ir studentų potencialą bei padidinti dėstytojų profesinį patrauklumą ir paveikumą XXI (informacijos) amžiuje, vyks 2018 m. kovo 7 d. 18 val. Vilniaus universitete, Filologijos fakultete, 92 auditorijoje, Universiteto g. 5, Vilniuje (taip pat su vertimu į lietuvių kalbą). Kontaktinis asmuo kovo 7 d. pristatymui VU Vertimo studijų katedros dėstytoja Diana Guogienė (Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 8 687 44 638).